perjantai 31. tammikuuta 2014

Kehonkoostumusmittaus


Aikaisemmin blogissa kerroin Raumalla järjestetystä Kunnonmessuista. Siellä pääsi ilmaiseksi In Body -kehonkoostumusmittaukseen ja minähän käytin tätä törkeästi hyväkseni, ja kävin jopa kahdessa erilaisessa. Ihan vaan vertailun vuoksi.
En ollut mitenkään yllättynyt tuloksista, mutta en myöskään tyytyväinen. No, itsepähän olen itseni syönyt ja löhönnyt tähän pisteeseen (taas kerran) niin nytpä onkin hyvä kohdata nämä jutut kun on mustaa valkoisella. Välihuomautuksena haluan urputtaa siitä, miten epäreilua on että kun sä näet monen kuukauden edestä vaivaa ja hypit salilla ja aamulenkilä ja syöt kurinalaisesti, niin vain kuukauden-kahden sairastamisilla ja löysäilyllä on näinkin  VALTAVA vaikutus kroppaan ja mieleen. Siis ihan törkeetä takapakkia ollaan menty joulukuun puolestavälistä viime viikon maanantaihin asti.
Kuva Instagramista
No anyhuu, ne mittaustulokset. Voisin aloittaa ihan omista mitoista, pituus on 161cm ja paino tällä hetkellä In Bodyn mukaan 69.8kg ja toisen mittarin (Tanita-merkkinen) mukaan 69.4kg. Kotona vaaka näytti tänä aamuna 68.2kg. En tiedä enää mihin uskoa. Siis sisäinen minä haluaa uskoa omaan kotivaakaan, mutta en yhtään ihmettele vaikkei se niistä tarkin olekaan. Mutta sen mukaan mennään arkielämässä.
Ylläolevien mittojen perusteella In Bodyn mielestä rasvaprosentti on 35.7 eli mussa on 24.6kg rasvaa (HYYYYIIII!!!). Se on siis karkeasti arvioituna 49 voipakettia. Tässä vaiheessa olisi hyvä mennä lastaamaan kaupan kärryyn tuo määrä niitä paketteja ja ottaa valokuvaa...saisi aika karkean todellisuuden päin  naamaa.
Kuva googlehausta
Samainen laite ilmoitti mun ihannepainoksi 58.3kg. Aika hurja luku mun mielestä. Elikäs sellanen 11.5kg pudotettavana. Ja pelkkää rasvaa. Kiva. Painoindeksi mulla olisi 26.9 ja viitearvot mun mittaiselle olisi 18.5-25.0. Eli tähtäin tohon väliin ja menoks.
I can DO IT!
Kehon rakenne on laitteen mukaan normaali ja ylä- ja alavartalo on tasapainossa. Tässä kohtaa tulkitsen tämän vapaasti niin että läski on kiinnittynyt sopivasti ihan joka kohtaan mun kroppaan, ja olen siis kokonaisvaltaisesti rasvan peitossa. Ravitsemustila-arvion mukaan proteiini- ja mineraaliarvot ovat normaalit, mutta se rasva onkin sitten yli. No sehän on kyllä tässä jo todettu pariinkin otteeseen!! Painodiagnoosin yhteenvetona on että painoindeksi, rasvaprosentti sekä vyötärö-lantio suhde ovat  HUOMATTAVASTI YLI normaalin. Että elintavat huomio, parantukaa kiitos ja heti paikalla.
Hahahaaa :D Tää on vaan niin kuvaava. Kuva Instagramista
Jos jotakin hyvää haetaan, niin lihaksiakin löytyy 24.6kg edestä ja se on hyvä ja normaali luku. Lihastasapainokaavion mukaan kädet ovat keskenään tasapainossa, samoin kuin jalatkin. Ja kaikissa alueissa (kädet, jalat ja keskivartalo) lihakset ovat tasapainossa myös keskenään ja normaalin paremmalla puolella. Ja tästä taas voin päätellä että nyt pitäisi harrastaa rasvanpolttoa jotta ne ihanan upeat lihakset jotka jo omaan saataisiin näkyviin J
Tanita-mittarin mukaan  rasvaa löytyy 22.4kg, lihaksia 44.6kg ja painoindeksi 26.8. Näissä kahdessa painoindeksi on juurikin sama. Rasvamassa heitti kahdella kilolla (kiitos Tanita!) ja lihasmassa heitti hurjat 20kg!! Tähän ei jälkimmäisen mittauksen tekijäkään osanut sanoa mitään järkevää. Rasvamassa olis normaaleissa lukemissa (miten voi olla?!?!) samoin kuin lihasmassa. BMI eli tuo painoindeksi on hieman yli normin. Hmmm...eiköst tällöin pitäisi olla myös liikaa rasvaa kehossa??


Viskeraalinen rasva, eli sisäelinten ympärillä oleva rasva on 4, mikä on kuulemma hyvä ja normaali luku. Metabolinen ikäni on tällä hetkellä 37. Tähän kohtaan kerron, että viime vuoden elokuussa se oli 44, WOOOHOOOOO!!! Tosin mittaajamies masensi mua hiukan kertomalla että jos kehotyyppi on silloin ollut standardi eikä tämä atleettinen minkä hän mulle nyt laittoi niin sillä on vaikutusta asiaan. Möö. Tiettyhän se on niin. Mutta silti aion iloita tästä. Ja hei, joku oli sitä mieltä että mun kroppani on ATLEETTINEN!!!! Musta jo tuo ansaitsee yksinään isot aploodit!
Niin ja perusaineenvaihdunta on Inbodyn mukaan 1339kcal ja Tabitan mukaan 1438kcal. Perusaineenvaihduntahan tarkoittaa sitä kehon kulutusta, mikä tapahtuu kun et tee yhtään mitään, et YHTÄÄN MITÄÄN!! Nyt pitää siis vaan käydä syöttämässä Fitfarmin dieetin päivän ruuat kiloklubiin tai johonkin vastaavaan ja katsoa mitä siitä tulee.
Onko kukaan muu käynyt mittauksessa? Järkytyitkö? Innostuit?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti