tiistai 4. helmikuuta 2014

Ryhmäliikunnan ohjaajan peruskoulutus, osa 1

Mä en tiedä kuinka montaa kiinnostaa höpötykset mun alkaneesta ryhmäliikunnanohjaajan urasta, mutta kun joskus itse yritin etsiä infoa asiasta ja koulutuksista sun muista hyödyllisistä asioista, niin en niitä mistään löytänyt. Jotenka, siksi ajattelin laittaa oman pikku postauksen siunattuna tälle aiheelle.
Olin viime lauantaina Suomen Voimisteluliiton järjestämässä ryhmäliikunnan ohjaajan peruskoulutuksessa. Tämänkertainen koulutus järjestettiin Tampereella (ymmärtääkseni paikkakunta vaihtelee välillä). Koulutukseen kuuluu kaksi lähijaksoa, eli kaksi lauantaita sekä etätehtäviä jotka tulee tehdä koulutuspäivien välillä. Aikaa tähän on kaksi viikkoa.
Väsynyt matkaaja bussissa

Bussini suuntasi Raumalta aamulla klo 6.00 kohti Tamperetta, jossa koulutus alkoi klo 10. Kouluttajana meillä oli iki-ihana Teija Reini-Nieminen. Aivan loistavan upea nainen! En pysty kehumaan tarpeeksi. Riittävästi huumorintajua jotta koulutus pysyi mielenkiintoisena seurata, mutta tarpeeksi jämäkkä että varmasti tuli tehtyä annetut tehtävät kunnolla ja itse panosti läsnäoloon ihan kympillä.

Pientä fiksausta perillä...
Koulutus aloitettiin jumpalla. Ensin ajattelin että mihin hittoon olen tullut, kun alkoi vaikuttaa ihan liian old school-aerobickiltä mun makuuni. Mutta siinä kun kroppa alkoi lämmetä niin huomasin että mä hymyilen kun hullu koko ajan ja lihaskunto-osuuden aikana naurettiin naapurin kanssa kun hikipisarat valui naamalta ja lopussa jouduttiin vielä makaan siinä omassa lammikossa. Todella tehokasta, yksinkertaista, tarpeeksi haastavaa mutta hauskaa. Just sitä mitä mä tykkään että treenit on!
Ekalla osuudella koulutuksessa keskityttiin siihen miten tehdään tuntisuunnitelmaa, kausisuunnitelmaa ja mikä tekee hyvän ohjaajan. Käytiin myös läpi mistä eri osa-alueista treenitunnit koostuvat. Tauon jälkeen puhuttiin musiikista ja sen tauottamisesta. Tähän kuului parin tunnin edestä tehtäviä jotka tehtiin porukalla. Naurettiin itsemme kipeeksi kun harjoteltiin musiikin tauottamista, kaikki propsit ryhmäliikunnanohjaajille jotka suunnittelevat kaikki tuntinsa ihan itse. Se ei meinaan ole vaan sitä että ilmestytään paikalle ja käsketään porukkaa vääntymään ihmeellisiin suorituksiin. Ehei, paljon muuta!!
 
Koulutusmateriaalia. Mä rakastan kaikenlaisia lippulappusia :)
 Niinkuin kouluttaja sanoi, niin tämä koulutus keskittyi aika paljon itsetehtyihin koreografioihin, sillä Voimisteluliitto haluaa pitää koulutuksen tanssi-/voimistelupohjaisena, niinkuin heidän toimialaansa kuuluukin. Nämä saadut ohjeet eivät oikeen pidä kutiaan valmiilla konseptitunneilla, kuten esimerkiksi LesMillsin tunneilla. Vaikka mulla ei tällä hetkellä tällaisia tunteja olekaan mihin joudun itse keksimään koko tunnin edestä koreografiaa, en voi olla suosittelematta koulutusta kaikille ketkä ovat kiinnostuneet ryhmäliikunnanohjauksesta tai ovat juuri sen aloittaneet. Kyllä tosta sen verran saa lisäpotkua, ideoita ja itsevarmuutta omaan tekemiseen.
 
Pieni palkinto koulutuspäivästä...paljon pienempi kuin tuossa näyttää. Ja joo, tiedän että sorruin, mutta mitään en kadu!

Saatiin läjä etätehtäviä kahden viikon ajalle ja vaikka niitä on paljon, ne ei kuitenkaan ole mitään yyberpitkiä, vaan juuri sen verran että osoitat että olet ymmärtänyt ja lukenut asiasta. Että vaivaa täytyy nähdä kuitenkin, ei tätä ihan noin vaan läpäistä kuitenkaan.

Omia suunnitelmia...
 
Tällä hetkellä siis kirjottelen noita tehtäviä ja suunnittelen 7 minuutin mittaista opetustuntia muille ryhmäläisille J Tulipa meille yksi pieni ryhmätehtäväkin, joka sitten sovitaan sähköpostein esityskuntoon.
 
Meidän koulutusporukka on todella mukavaa, ja ihan fiiliksissä olen menossa Tampereelle uudelleen kahden viikon päästä, vaikka joudunkin heräämään jo viideltä aamulla. Mutta on tää niin mun alani, että teen sen enemmän kuin mielelläni. Kovasti jo mietinkin että minkäköhän koulutuksen sitä seuraavaksi suorittaisi ;)
Niin ja mun tunneille tosiaan pääsee tulemalla Rauman LumoWomensiin, sinne kaikki heti nyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti